Alle kaarsen worden met de hand gegoten en met een 100% natuurlijke inhoud. Ik gebruik hiervoor sojawas vanwege verschillende redenen. In tegenstelling tot paraffine (wat een bijproduct van aardolie is) komen er bij sojawas geen giftige dampen vrij, roet niet of nauwelijks, is 100% afbreekbaar dus milieuvriendelijk en brandt 30 tot 45% langer dan een paraffinekaars. Voor kaarsen met decoratie voeg ik plantaardige stearine toe om beter uit te harden. 

Naast de nieuwe kaarsen maak ik ook gerecyclede kaarsen. Ik maak gebruik van gebruikte materialen zoals conservenblikjes, glazen potjes, tinnen blikjes enz. 

Voor de geurkaarsen gebruik ik essentiële oliën, lavendel is bijvoorbeeld een natuurlijke rustgever terwijl pepermunt weer verfrissend is. Essentiële olie is behoorlijk prijzig en ik moet dit ook in de kaarsen door rekenen. Sommige kaarsen bevatten speciale geurolie voor kaarsen omdat hier veel meer geuren in verkrijgbaar zijn, dit zijn alleen wel synthetische oliën en staat aangegeven in de beschrijving. Ook hebben sommige kaarsen een toevoeging van koffiebonen, gedroogde stukjes sinaasappel, gedroogde lavendel of andere droogbloemen. Hou deze kaarsen altijd in het zicht!

Aanvragen qua kleur en geur zijn welkom!