Alle begin is moeilijk

Gepubliceerd op 20 juli 2022 om 16:13

Inmiddels ben ik zo'n 2 maanden bezig met mijn bescheiden bedrijfje. En ja, alle begin is moeilijk!

Zie maar eens tussen de shitload aan websites gezien te worden. Dat heeft tijd nodig, geduld, vertrouwen en een dosis doorzettingsvermogen. Aangezien ik altijd bezig ben met dingen maken zal dat niet zo'n opgave zijn maar wat zou het fantastisch zijn als de zaken maar een beetje zouden gaan lopen buiten de bestellingen van familie, vrienden en collega's om. Ik heb dingen gemaakt waar ik misschien wel 10 websites mee zou kunnen vullen maar ben er nooit zeker van of het publiek wel op deze dingen zitten te wachten en of ze er überhaupt wel in geïnteresseerd zijn.

Daarnaast krijg ik er constant nieuwe hobby's bij, als ik zie waarvan ik denk: "O, wat leuk maar dat kan ik ook!" ben ik internet alweer aan het afstruinen wat ik aan moet schaffen om het te kunnen maken. Sommige hobby's verdwijnen naar de achtergrond, sommige blijven. 

Paint pouring heb ik lang gedaan maar is kostbaar (vele, vele potten verf) om maar niet te spreken over de verspilling. Ik heb prachtige schilderijtjes gefabriceerd die nu in transitie gaan naar schilderijtjes voor honden liefhebbers. 

Polymeerklei is een hobby wat ik echt al meer dan 25 jaar beoefen. Vroeger waren het beertjes en andere leuke beeldjes, nu zijn het vooral oorbellen. Ondanks dat ik ze zelf niet kan dragen (ik draag nl. tunnels en plugs) vind ik het wel heel erg leuk om te maken voor anderen. 

Alcohol inkt; ook daar maakte ik mooie afbeeldingen van op yupo papier of craft plastic. Wederom een kleurrijk iets, net als paint pouring en polymeerklei. Ik ben gèk op kleurtjes, ze maken me blij en vrolijk. Alcohol inkt kan ik weer verwerken in mijn epoxy creaties, dus dat blijft ook ;)

Sieraden maken is ook een beetje naar de achtergrond geschoven. Ik heb nog geprobeerd om met metaaldraad sieraden te maken maar dat is echt een vak apart. Ik gebruik het draad nog wel van tijd tot tijd, maar voor kleine projectjes en niet voor een grote aanpak.

Haken, alleen in de winter. Schilderen met waterverf, ook niet meer. Kaarten maken, alleen rond de feestdagen. En zo zijn er meer hobby's waar ik ooit aan ben begonnen maar het niet gehaald hebben. 

Wat overblijft zijn dus de creaties met vinyl waar ik mijn Cricut maker 3 voor heb. Het sublimeren van mokken en items die gesublimeerd kunnen worden. Ik heb daar een Epson printer voor geconverteerd en dat werkt als een trein! Binnenkort ga ik ook dingen met hout doen, houten snijplanken met leuke teksten, naambordjes of leuke houten borden voor in de tuin. Dat gezegd hebbende zou ik het erg leuk vinden om feedback te krijgen. Wat wil je graag zien, welke kleuren, welke afbeeldingen, welke teksten. Niet alleen voor hout maar voor alles wat op de website staat. Laat het me weten! Want dingen maken voor een ander, waar die ander blij van wordt, is nog het leukst van alles!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.